På nett siden mai 1997 og stadig i utvikling.

SISTE: Du kan nå laste ned en Android app som gir deg et tilfeldig valgt sitat hver gang du trykker på knappen. Garantert uten reklame eller annen malware! Lastes ned her. Beklager at vi ikke har mulighet til å lage en app for iOS, men hvis du vil lage en, si fra. Det vil ikke bli utbetalt lønn (sitat Onkel Skrue).

Språket er, som det så glupt heter, "en sentral hjørnestein i vår kultur" (NRKs Andreas Lunnan sa det i Nitimen. All ære til han, vi skjønner jo hva han mente). Vi vil på denne sida registrere noen av de villere språkblomstene, slik vi finner dem i massemediene. Med denne siden prøver vi å nå kjernens sentrale midtpunkt når det gjelder pleonasmer, misfoster og dårskap, uansett hva årsaken til grunnen skyldes...

Og en ting til: vi lager ikke denne sida for å henge ut journalister eller andre, vi vil bare ha det morsomt på andres bekostning, er det for mye forlangt?

Innsendte bidrag inneholder bidragsyters navn, de andre bidragene er redaksjonens ansvar.


 

Fra skolehverdagen

De innledende eksempla, de som skal slå an den ustemte tonen, henter vi likevel fra et par (for si tid) tidstypiske skolestiler (av diskresjonshensyn oppgir vi ikke kilde her):

I syttiåra var jordvern inne:
"Vi må huske på at matjord ikke vokser på trær"

Mens slutten av åttiåra var økonomisk ugreie:
"Unge ektepar strever i dag uten hell med å få endene til å møtes, og får derfor ikke barn".

 

Bidrag sender du til Johan Xt. Olsen eller Audun Eftedal.

Det er typisk å være god i norsk - her begynner det:

Kan ikke åpne basen